Maestrul Eugen Doga, cunoscut pentru că a compus coloana sonoră a filmelor "Maria Mirabela" şi "Şatra", va susţine un concert pentru prima dată în Austria, la Palatul Schönbrunn, pe 15 iunie, de la ora 19.00, anunţă ICR Viena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta va urca pe scenă alături de Orchestra Naţională Simfonică a Companiei "Teleradio-Moldova" de la Chişinău (dirijor Dumitru Cârciumaru) şi de soliştii Mariana Bulicanu (soprano la Teatrul Naţonal de Operă din Republica Moldova), Ana Maria Donose (soprană la Opera Naţională Română Iaşi), Dumitru Mâţu (tenor) şi Vitalie Advahov (acordeon).

Dedicat memoriei lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889), concertul organizat de Asociaţia Mihai Eminescu din Viena va cuprinde compoziţii pe versurile poetului naţional, ale Veronicăi Micle şi ale lui Grigore Vieru şi cele mai îndrăgite valsuri compuse de Eugen Doga.

Recunoscut pentru realizarea coloanei sonore a filmului "Maria Mirabela", pentru muzica din filmul "Şatra" sau din filmul "Gingaşa şi tandra mea fiară", pentru care a compus şi celebrul vals, Eugen Doga a adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale.

Compozitorul Eugen Doga este membru titular al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, membru de onoare al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte, Cavaler al Ordinului Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Steaua României, în grad de ofiţer. Anul 2017 a fost declarat anul lui Eugen Doga în Moldova, ca un omagiu adus aniversării a 80 ani ai marelui artist.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.