Directorul Muzeului de Artă Recentă (MARe) din Bucureşti, Erwin Kessler, a precizat miercuri că până acum a achiziţionat 60 de lucrări de la 56 de artişti români contemporani, o expoziţie cu operele lor urmând a fi organizată în octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„MARe a trecut prin criză şi cred că a şi ieşit, a ieşit primul, din 23 mai am redeschis cu o expoziţie temporară dedicată marginalilor, izolaţilor şi excluşilor, nu ştiam înainte de izolare că aceasta va deveni de referinţă pentru întreaga societate, dar iată că s-a potrivit”, a declarat directorul Erwin Kessler. 

MARe, cel mai important achizitor de artă contemporană românească

Managerul a precizat că după redeschiderea din 23 mai a MARe a pregătit şase expoziţii. 

"Am început cu activitate, nu cu lamentaţia cu care mulţi s-au obişnuit. În tot timpul acestor două luni cât am fost închişi, MARe a construit şase programe, unele dintre ele au obţinut şi finanţări. Dar cel mai important a fost că, în ciuda faptului că timp de şase ani MARe a fost cel mai important achizitor de artă contemporană românească de pe toate pieţele posibile, am încercat să trecem la un alt nivel, şi acela a fost de a achiziţiona mai mult o dată, într-o lună, şi am făcut o ofertă artiştilor tineri. În acest moment, campania noastră "E Albastră" are 56 de artişti cu peste 60 de lucrări, care vor fi prezentate într-o expoziţie în luna octombrie", a subliniat Kessler. 

Deşi numărul de vizitatori a scăzut semnificativ, situaţie cu care se confruntă toate muzeele din lume, „MARe a reuşit să-şi păsteze şi capacitatea de regenerare. MARe rămâne în anii care vor veni un reper pentru calitate, aducând artă românească şi internaţională de marcă în expoziţii până la sfârşitul anului”, a asigurat directorul muzeului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.