Serialul live-action „Eragon” este în pregătire la Disney+, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul se va baza pe ciclul lui Christopher Paolini „The Inheritance Cycle”, din care „Eragon” este prima dintre cele patru cărţi.  

Potrivit surselor, Paolini va fi co-scenarist al serialului. Bert Salke va fi producător executiv din partea Co-Lab 21, cu 20th Television producător. 

„The Inheritance Cycle” spune povestea unui fermier pe nume Eragon care descoperă un ou ce cloceşte într-un dragon pe care îl numeşte Saphira. Prin legătura dintre ei şi ajutorul mentorului său Brom, Eragon învaţă să fie un Călăreţ Dragon, un ordin străvechi despre care se credea de mult timp că a fost distrus de regele rău Galbatorix. Eragon şi Saphira şi-au propus să-l învingă pe Galbatorix şi să elibereze ţara Alagaësia de tirania sa.

„Eragon” a fost lansată pentru prima dată în 2002, înainte de a fi republicată de Knopf în 2003. A fost urmată de „Eldest” în 2005, „Brisingr” în 2008 şi „Inheritance” în 2011. Întreaga serie s-a dovedit a fi extrem de populară, cu peste 41 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume.

Cartea a fost adaptată anterior într-un film cu acelaşi nume, în 2006, cu Ed Speleers ca Eragon, Rachel Weisz - vocea Saphirei, Jeremy Irons ca Brom şi John Malkovich - Galbatorix. Filmul a fost criticat la lansare şi a încasat aproximativ 250 de milioane de dolari la box office-ul mondial, faţă de un buget raportat de 100 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.