Romanul "Ciuma", de Albert Camus, a cunoscut un nou interes în rândul cititorilor de la începutul anului, de când epidemia de coronavirus s-a răspândit în întreaga lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit celor mai recente cifre de la Edistat, site-ul care se ocupă de estimările de vânzare de carte în Franţa, romanul "Ciuma", de Albert Camus, versiunea de buzunar Folio, s-a vândut în 1.700 de exemplare într-o săptămână, la sfârşitul lunii ianuarie. 

La sfârşitul lunii februarie, vânzările au continuat în acelaşi ritm, în mod spectaculos, cu peste 800 de exemplare într-o săptămână. 

Publicat în 1947, romanul lui Albert Camus povesteşte viaţa cotidiană a locuitorilor din Oran (oraş din Algeria), rupt de lume în timpul unei epidemii de ciumă fictivă care are loc în 1940. Romanul a fost mai degrabă o alegorie la expansiunea de "ciumă roşie", adică a nazismului. 

Nu doar francezii sunt interesaţi din nou de capodopera lui Albert Camus. În Italia, cea mai afectată ţară din Europa pentru moment de coronavirus, acest roman a ajuns la sfârşitul lui februarie în topul marilor platforme de comerţ online, potrivit La Repubblica. Vânzările s-au triplat într-o lună.  

De asemenea, thrillerul ştiinţific "Epidemia: Pericol Nevăzut/ Contagion", de Steven Soderbergh, lansat în 2011, se află în fruntea descărcărilor pe iTunes. Filmul, cu Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Matt Damon, Jude Law, Lawrence Fishburne, este despre o pandemie mondială devastatoare venită din Macao. Scăpat de sub control, virusul nu încetează să se modifice şi este transmis la oameni de animale (ca şi coronavirusul). 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.