ENTR, o nouă platformă media online şi 100% video dedicată tinerilor europeni cu vârste între 18 şi 34 de ani va fi lansată în curând, în mai multe limbi, de grupul France Medias Monde (RFI, France 24 şi radio arab MCD) şi de Deutsche Welle, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două grupuri audiovizuale publice, care dezvoltă de mai mulţi ani iniţiative comune, au anunţat luni acest proiect de oferte digitale, plurilingv şi paneuropean, care va începe să difuzeze până în vară conţinuturi pe YouTube, Twitter şi Instagram în franceză, germană, engleză, poloneză, portugheză şi română. 

Cu un buget de 3,2 milioane de euro pentru 2020 şi coordonată de o echipă franco-germană de 12 jurnalişti, platforma se va baza pe zece companii mass-media care activează în şase ţări.

ENTR va propune videoclipuri "pe toate tematicile care stârnesc intere şi la care reacţionează tinerii pe internet şi pe reţelele de socializare, adresându-li-se în luimba maternă şi prin intermediul unor noi formate digitale şi modele narative ale informaţiei", au explicat creatorii platformei într-un comunicat.

O linie editorială care aminteşte de alte medii digitale 100% care sunt dedicate tinerilor pe reţele precum Brut, Monkey sau Slash.     

În afară de dimensiunea multilingvă, una dintre particularităţile acestui proiect al Uniunii Europene este că vizează să încurajeze angajamentul şi dialogul tinerilor în Europa şi să le arate dimensiunea europeană a temelor de care sunt ataşaţi.                 

"Climă, locuri de muncă, solidaritate, cultură, tehnologii... reportajele produse de ENTR, adaptate sau reinventate în diverse limbi, au vocaţia de a-i face să reacţioneze pe tinerii din întreaga Europă, spărgând barierele lingvistice, şi să îi facă să interacţioneze pe seama marilor subiecte pe care le împărtăşeşte generaţia lor, cu toate diferenţele lor, contribuind la "conştiinţa lor europeană", au subliniat grupurile France Medias Monde şi Deutsche Welle.

Acest proiect se va deschide şi către alte limbi, cu sprijinul altor noi parteneri, adaugă cele două grupuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.