Emisiunea „Teleşcoala” va reveni la Televiziunea Română, pe 16 martie, după aproximativ patru decenii. Cursurile vor putea fi urmărite atât la postul TVR 2, cât şi online, pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul tvr.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise, în urma crizei declanşate de COVID-19, Televiziunea Română vrea să ofere elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Capacitate şi Bacalaureat posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Emisiunea va debuta pe 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie. De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00, ore de română şi matematică, clasa a VIII-a; pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, cu două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

„Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de profesori cu experienţă în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

Emisiune „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor '70 şi a fost difuzată până în anii '80, când programul TV a fost redus.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.