Emisiunea concurs de folclor „Vedeta populară”, realizată şi prezentată de Iuliana Tudor, revine din 16 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 1, fiind difuzată în fiecare duminică seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„'Vedeta populară' a devenit un fenomen şi iată că am ajuns la sezonul 9, în care am descoperit, în continuare, copii de 16 ani, acum împliniţi, care aşteaptă de ani buni să fie pregătiţi să urce pe scena emisiunii. Mi se pare fantastic, pentru că vorbim, totuşi, de o lume care nu e neapărat ancorată în cotidianul lui 2023; şi să vezi entuziasmul acestor copii, dorinţa lor de a fi acolo şi de a promova cultura tradiţională din România, aşa cum au văzut că se întâmplă în cadrul talent-showului nostru, este îmbucurător şi extrem de motivant pentru noi, ca echipă. Aşa că vă invit, în seara de Paşti, să fiţi alături de noi, începând de la ora 21.00, la TVR 1. Eu – cu foarte, foarte multă bucurie, să vă spun 'Hristos a înviat!'; dumneavoastră - cu liniştea şi tihna petrecerii Sărbătorilor aproape de cei dragi", a spus Iuliana Tudor.

Timp de nouă săptămâni, concurenţii sezonului 9 vor evolua în şapte ediţii de concurs, urmate de semifinală şi finală.

Concursul are şi o nouă regulă: la finalul celor şapte ediţii preliminare, concurenţii plasaţi pe locul al doilea vor primi o nouă şansă de a se califica în semifinală. Prin tragere la sorţi, unul dintre ei îşi va putea continua drumul la „Vedeta populară”. La finalul sezonului, însă, unul singur va câştiga titlul de Vedetă Populară şi Marele premiu de 100.000 de lei.

Aflaţi din nou la masa juriului, Grigore Leşe, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan şi Bogdan Mihai Simion vor urmări evoluţia pe scenă a concurenţilor. Iar din culise, cuplul Floarea şi Gheorghe (Maria Buză şi Marius Rizea)  asigură umorul. 

Deschid sezonul 9 „Vedeta populară" cinci concurenţi provenind din zone geografice diferite: din Teleorman vine o artistă extrem de hotărâtă. Pentru a urma cursurile Colegiului Naţional de Arte Dinu Lipatti, tânăra în vârstă de 17 ani şi-a mutat întreaga familie de la Videle la Bucureşti! Mureşul este reprezentat de un viitor IT-ist, convins că automatica şi muzica populară se întâlnesc undeva. Îi concurează o olteancă de 16 ani, care vrea să îmbine folclorul cu medicina, precum şi o maramureşeancă de liceu, al cărei talent e moştenit de la bunicul ei, cantor la biserica din sat. Nu în ultimul rând, pe scena „Vedeta populară" urcă un sucevean pe care întâlnirea cu Sofia Vicoveanca, în Italia, l-a îndreptat spre cariera muzicală. Avea 50 de ani, dar ce mai contează vârsta, când pasiunea pentru folclor e atât de mare?...

Membrii Orchestrei Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, dirijor Nicolae Drăghia, manager Niculina Stoican, îi vor susţine cu acompaniamentul lor pe tot parcursul ediţiei.

„Vedeta populară" este difuzată simultan şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.