Emisia televiziunii publice a fost întreruptă, miercuri, la ora 19.15, din cauza penei de curent care a afectat zona de nord a Capitalei. Producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, a explicat pentru News.ro care au fost cauzele întreruperii emisiei de miercuri, precizând că baza şi rezerva de alimentare au ”căzut”, după care a cedat şi generatorul postului public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au căzut baza şi rezerva, a intrat generatorul nostru şi după 14 minute a cedat şi el. Până când s-au refăcut toate manevrele a trecut aproape jumătate de oră. Noi facem revizie o dată pe lună generatorului, însă ieri (miercuri,n.r) au fost în sarcină mai mulţi consumatori”, a declarat pentru News.ro, Cristian Zgabercea, producător general TVR. 

Oficialul TVR a asigurat că alimentarea cu energie electrică a postului public este bună în acest moment. ”Ar fi trebuit să fim alimentaţi din două staţii diferite. Aşteptăm ca Enelul să ne mute pe două zone diferite de alimentare din oraş”, a precizat Cristian Zgabercea. 

Mai multe zone din Capitală, printre care Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Ştefan cel Mare, precum şi pe bulevardele Dorobanţi şi Ion Mihalache, au fost afectate, miercuri seară, de o pană de curent, după o avarie la sistemul de electricitate. După câteva zeci de minute, alimentarea cu energie electrică a zonei de nord a Bucureştiului a fost reluată. 

Întreruperea energiei electrice pentru aproape jumătate de oră, în partea de nord a Bucureştiului, a fost cauzată de o defecţiune la un transformator în Staţia Nord, o staţie de înaltă tensiune care alimentează această zonă a Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.