Antreprenorul Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla şi SpaceX, a fost desemnat de revista Time personalitatea anului 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia i-a conferit acest titlu pentru munca lui în revoluţionarea industriei maşinilor electrice şi pentru că SpaceX a câştigat un contract exclusiv cu NASA pentru a duce astronauţi pe Lună.

Musk, după cum notează revista, a fost apreciat şi pentru cum a găzduit o ediţie a emisiunii „Saturday Night Live” (NBC) în urmă cu câteva luni, pentru inclinaţia sa de a stârni controverse în social media şi abilitatea de a influenţa pieţele cu un singur mesaj publicat pe Twitter.

Redactorul-şef şi CEO-ul Time, Edward Felsenthal, a precizat: „În 2021, Musk a devenit nu doar cea mai bogată persoană din lume, dar şi poate cel mai bun exemplu de schimbare majoră în societatea noastră”.

Time a desemnat oamenii de ştiinţă din spatele vaccinurilor anti-Covid pe bază de ARN mesager drept eroii anului, iar actriţa şi cântăreaţa Olivia Rodrigo a fost aleasă artistul anului.

Simone Biles, gimnasta olimpică ce a decis să vorbească public despre problemele de sănătate mintală, a fost desemnată atletul anului.

Anul trecut, revista i-a numit pe Joe Biden şi Kamala Harris, preşedintele şi vice-preşedintele SUA, drept personalităţile anului. 

În trecut, acest titlu le-a revenit unora ca Donald Trump, Jeff Bezos, Barack Obama şi Mark Zuckerberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.