Patru echipe de elevi vor fi desemnate să reprezinte România la Campionatul Mondial de robotică din oraşul american Detroit, după competiţia „BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care va avea sâmbătă şi duminică, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Accesul va fi liber la meciurile competiţionale care vor avea loc în cele două zile, începând de la ora 9.00, precum şi la finala concursului, programată în ultima zi a săptămânii, după ora 14.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La competiţia de robotică „BRD FIRST Tech Challenge Romania” participă un total de 1.400 de elevi, organizaţi în 92 de echipe.

Patru dintre cele mai bune echipe vor fi desemnate să participe la Campionatul Mondial de robotică din Detroit, SUA. Pe lângă şansa pe care o au copiii de a întâlni aici membri ai celor mai companii din lume cu profil tehnologic, ei vor reprezenta România la cel mai mare eveniment de acest fel.

Astfel, ei vor menţine cea de a treia poziţie pe care ţara noastră o ocupă, la nivel mondial, după SUA şi China, ca număr de echipe participante FIRST Tech Challenge.

Accesul la competiţia care va avea loc la Sala Polivalentă este liber, astfel că publicul va putea vedea creaţiile elevilor: roboţi care execută comenzi de fineţe în timpii de concurs, concepuţi şi construiţi de la zero, inclusiv cu piese gândite de ei, pe lângă kit-ul de bază primit la începutul proiectului.

Adus şi implementat în România, la nivel naţional, de Asociaţia „Naţie Prin Educaţie”, fondată de Dana Războiu, campionatul este gândit ca un concurs ce reuneşte cei mai talentaţi elevi în tehnologie, dar în care primează, pe lângă simţul de competiţie, şi spiritul de colaborare şi fairplay.

Pe lângă 92 de echipe a 1.400 de elevi din 49 de oraşe din România, în 2018, (54 de echipe şi 800 de elevi, din 33 de oraşe, în 2017), programul include în acest an 300 de mentori (100 în 2017) şi 200 de voluntari (100 în 2017).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.