Revista spaniolă El Víbora (Vipera), publicaţie-cult de benzi desenate şi umor grafic, a fost relansată online după 15 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revista a apărut în format tipărit între anii 1979 şi 2005, în 300 de ediţii. Editorul catalan Emilio Bernárdez a transmis: „Este un act de solidaritate cu oamenii care se plictisesc acasă. Suntem foarte apropiaţi de cititorii noştri şi mulţi dintre ei ne-au cerut să relansăm El Víbora. Am decis să prezentăm o ediţie specială care cuprinde benzile preferate ale colaboratorilor noştri”. 

Subintitulată „pentru supravieţuitori”, referire la cei care au trăit sub dictatura lui Franco, care a murit în 1975, revista face acum referire la Covid-19.

„Toate publicaţiile subversive din Spania de azi datorează ceva El Víbora”, a mai spus Bernárdez.

Revista a apărut în până la 80.000 de exemplare lunar. Acum, în fiecare miercuri, online va fi disponibil un nou număr. Link-ul va fi publicat pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.