Grupul Editorial Art, o companie cu capital exclusiv românesc pe mai multe domenii editoriale, între care cartea cu profil educaţional şi cartea pentru copii, s-a asociat cu un nume major al cărţii educaţionale: Grupul Editorial Klett din Germania, care a generat în 2016 o cifră de afaceri de 537 milioane de euro. Cele două companii vor dezvolta o nouă entitate, dedicată exclusiv cărţii cu profil educaţional în România: ART KLETT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înfiinţată în anul 1897 la Stuttgart, Ernst Klett Verlag este o editură germană de tradiţie care a reuşit să se impună în ultimele decenii pe mai multe pieţe internaţionale. Klett vine alături de Art cu o bogată experienţă educaţională prin care să completeze şi să dezvolte portofoliul deja bogat cu care Art Educaţional s-a impus pe piaţa românească.

Departamentul său editorial şi colaborările Grupului Editorial Art cu cei mai buni profesori din ţară au dus la apariţia unor branduri de auxiliare didactice, precum Clubul Matematicienilor sau Caietul inteligent, serii care, împreună cu celelalte manuale şi materiale de studiu alcătuiesc un sprijin pentru mai multe generaţii de elevi, începând cu clasa pregătitoare şi până la susţinerea examenului de bacalaureat.

Art Educaţional a promovat, în cei 16 ani de existenţă, profesorul activ şi accentul pe elev, elementele cheie ale unei calităţi durabile în educaţie. 

Art Klett îţi propune să continue toate aceste demersuri, investind încă şi mai multă energie, încă şi mai multe resurse, pentru a aduce învăţământul românesc la un nivel superior, european.

Subfinanţarea, intervenţia politicului, lipsa accesului la formare europeană sunt factori care au afectat constant învăţământul românesc, aşa încât cadrele didactice, părinţii şi elevii au nevoie de un partener de nădejde în educaţie. În plus, cum tinerele generaţii îşi desăvârşesc educaţia în Europa, o educaţie cu metode, tehnici şi materiale de nivel european, construită de data aceasta în România, nu poate fi decât un eveniment de bun augur pentru viitorul nostru, al tuturor.

Grupul Klett, unul dintre liderii mondiali ai cărţii cu profil educaţional, are sediul central în Germania şi deţine participaţii în peste 67 de companii, în 33 de locaţii din 15 ţări. În anul 2016, acestea au adus pe piaţă peste 3.490 de noi publicaţii (dintr-un total de 47.100 de titluri disponibile), au asigurat 3.605 locuri de muncă şi au generat o cifră de afaceri de 537 milioane euro. Compania Klett răspunde nevoii tot mai pregnante de materiale de predare interactive printr-o gamă bogată de manuale digitale, panouri interactive, software de aplicaţii şi o platformă online pentru pregătirea lecţiilor. 

Grupul Editorial ART, înfiinţat în anul 2001, la Bucureşti, s-a distins printr-o atenţie susţinută acordată atât calităţii literare, cât şi designului cărţilor pe care le-a editat. În prezent, Grupul Editorial ART a dezvoltat patru imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite şi un segment întreg dedicat cărţii cu profil educaţional: editurile Arthur, YoungArt, Paladin, Art şi Art Educaţional. 

Editura Arthur se adresează copiilor cu vârste între 0-14 ani şi este în acest moment cel mai important nume atunci când vorbim despre cartea pentru copii, publicând atât titluri clasice, cât şi cărţi premiate (Newbery, Caldecott sau Andersen), dar şi cele mai bine vândute şi apreciate serii internaţionale (”Jurnalul unui puşti”, ”Harry Potter”, ”Însemnările unei puştoaice”, ”Cronicile din Narnia” ş.a.). În acelaşi timp, Arthur a dat tonul în susţinerea unei literaturi autohtone de gen (Trofeul Arthur, colecţia Cărţile mele). 

Editura YoungArt este continuarea firească a demersului de formare a publicului care a crescut alături de cărţile editurii Arthur şi se adresează adolescenţilor şi tinerilor. Selecţia de titluri cuprinde cărţi clasice şi bestselleruri contemporane, cărţi care se bucură de cele mai înalte distincţii în domeniu. 

Editura Paladin se concentrează asupra unor genuri apreciate de milioane de cititori din întreaga lume: Fantasy, Sci-fi, Noir şi Crime, reunind cărţile unor maeştri absoluţi ai acestor genuri (Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Neil Gaiman, Dashiell Hammett ş.a.). 

Editura Art a impus imaginea eleganţei, a lecturii de plăcere, a lecturii ca stil de viaţă. Selecţia de titluri este foarte atent construită, abordând o gamă largă de genuri, de la clasici ai literaturii, la texte teoretice majore, până la literatură contemporană de ultimă oră şi titluri originale aparţinând scriitorilor autohtoni. 

Art Educaţional deţine în portofoliu manuale şi auxiliare pentru cele mai importante discipline ale claselor 0-XII (matematică, română, istorie, geografie, biologie, engleză, franceză, germană, fizică, chimie), culegeri pentru cele mai importante teste şi examene pe care elevii le au de susţinut în timpul şcolii (evaluările naţionale, bacalaureatul), precum şi caiete de vacanţă, antologii de lecturi suplimentare, atlase sau ghiduri ale profesorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.