Echipa emisiunii „Visuri la cheie” a pregătit o altfel de renovare, iar în ediţia difuzată de Pro TV miercuri, de la ora 20:30, treizeci de tineri au parte de momente speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Părintele Manuel din Urlaţi a transformat, cu ani în urmă, casa parohială în centru de zi şi a ales să se mute alături de familia lui într-un apartament. Înţelegând problemele din sat şi riscul major de abandon şcolar, el a ales să le ofere tinerilor un pas spre o viaţă mai bună.

„Povestea a început acum aproximativ 10 ani. Lucrurile erau altele decât sunt în prezent. Era o stare de sărăcie destul de mare. Erau copii care nu se duceau la şcoală că nu aveau hrană. Şi atunci i-am luat de pe stradă şi le-am oferit sprijin”, va povesti părintele. „Îmi aduc aminte, când le-am făcut prima dată paste, nu au vrut să mănânce – nu ştiau ce sunt”, completează soţia preotului.

Echipa Visuri la cheie s-a alăturat iniţiativei. „Oamenii aceştia nu au ajutat nişte copii, au ajutat nişte familii care înseamnă, de fapt, o comunitate”, spune Alina Vîlcu.

Cântăreaţa Andra a ajuns în Urlaţi, unde i-a colindat pe tineri şi a făcut decoraţiuni pentru ei, înainte de sărbători. „Crăciunul pentru mine este speranţă şi aici asta li se oferă acestor copii - speranţa că viitorul poate să arate altfel faţă de ce au văzut acasă. De speranţă avem nevoie toţi, chiar şi noi adulţii, ca să vedem un viitor mai bun, mai ales într-o lume care nu este atât de colorată, e frumos să o colorăm noi, aşa cum am făcut astăzi”, mărturiseşte Andra. 

Pe lângă renovarea centrului unde îşi vor petrece mare parte din timp, copiilor le-au fost pregătite multe surprize în ajun de sărbătoare.
Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.