Redacţiile Libertatea şi GSP au decis ca vineri, 3 noiembrie, ziarul Libertatea să publice şi ştirile de actualitate, dar să ofere şi spaţiu pentru istoria Gazetei Sporturilor. Jurnaliştii vor publica o dedicaţie şi reverenţă pentru istoria Gazetei, este mesajul publicat pe gsp.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, la toate chioşcurile de ziare, în Libertatea apare numărul de ”adio” al Gazetei Sporturilor, scrie Cătălin Tolontan pe Facebook. 

Compania elveţiană Ringier şi-a anunţat miercuri angajaţii, jurnaliştii de la GSP, că numărul tipărit apărut în 1 noimbrie al ziarului Gazeta Sporturilor este ultimul. În plus, Cătălin Tolontan nu va mai fi coordonatorul GSP. 

El a anunţat pe Facebook: „Nu m-am gândit că voi scrie această ştire, însă treaba noastră de jurnalişti e să vă dăm ştirile seci şi dumneavoastră să fiţi liberi să le comentaţi. Redacţia Gazetei Sporturilor: „În dimineaţa zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier şi avocaţii au comunicat angajaţilor din depozitul de difuzare că ediţia tipărită s-a închis şi că angajaţii vor pleca”. Publicul şi redacţia nu au fost anunţaţi că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP. Miercuri la prânz a venit şi confirmarea companiei, către redacţie, pe email, că „începe era GSP.ro”.

"Multe ziare s-au închis în lume mai ales în ultimul deceniu. Dar nu cunoaştem niciun caz în care un ziar important, care să fi avut un impact în viaţa ţării sale, a comunităţii profesionale şi să fie admirat pe plan internaţional, cum a fost Gazeta Sporturilor, care să fie închis peste noapte. La propriu, peste noapte. De regulă, oprirea unei publicaţii, mai ales una care la anul ar fi împlinit 100 de ani, este un moment aparte. El reprezintă o ruptură faţă de o tradiţie, anunţul unui nou drum, proaspăt, şi o celebrare a continuităţii unei comunităţi, cu eroii şi amintirile ei de neşters", este mesajul publicat pe gsp.ro. 

Gazeta Sporturilor a fost ziarul care a scris despre Nadia, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Gică Hagi, Elisabeta Lipă, Ion Ţiriac, Cristi Chivu sau Gică Popescu şi despre alţi şi alţi mari campioni încă de când aceştia erau juniori. Gazeta Sporturilor a fost ziarul care a însoţit, printr-un trimis special, echipa naţională a României în 1930, în Uruguay, la prima ediţie a Campionatului Mondial de fotbal. Şi ziarul a fost pe transatlanticul Conte Verde, alături de „tricolori”, aşa cum a scris, într-una dintre cărţile sale, Ioan Chirilă. Ediţie după ediţie, zeci şi zeci de ani, Gazeta a însoţit lotul olimpic al României, în numele publicului, la cele mai mari evenimente ale planetei: Jocurile Olimpice. Gazeta Sporturilor a fost, în 2015, după tragedia Colectiv, ziarul despre care şi acum oamenii spun că a reuşit să salveze vieţi, prin investigaţiile jurnaliştilor săi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.