Cea de-a 72-a ediţie a Târgului de Carte de la Frankfurt a debutat miercuri cu o serie de evenimente online la care participă scriitori, inclusiv Venera Kessler şi Ijoma Mangold, potrivit DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul de anul acesta, care de obicei include expoziţii şi care primea un mare număr de vizitatori din străinătate, are loc exclusiv online, cu 4.400 de expoziţii digitale din 110 ţări. 

Directorul evenimentului, Juergen Boos, s-a referit la începutul săptămânii la "un mare experiment". 

Iniţial, Canada urma să fie invitatul de onoare, dar participarea autorilor canadieni a fost amânată până în 2021 din cauza restricţiilor de călătorie din cauza pandemiei. 

Ministrul german al Culturii Monika Gruetters a anunţat în deschiderea ceremoniei - de asemenea online - că Guvernul va susţine industria de carte cu o finanţare de 25 de milioane de euro (29 de milioane de dolari), pentru a ajuta editurile să supravieţuiască crizei. 

Târgul editorilor este considerat cel mai important din domeniu şi are o istorie care datează dinainte de inventarea tiparului în secolul al XV-lea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.