Numeroşi astronomi amatori au avut şansa să observe duminică, pe cerul Africii de Est şi o parte din Asia, în ziua Solstiţiului de Vară, o rară eclipsă de soare de tip "cer de foc", potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fenomenul astronomic, care are loc o dată sau de două ori pe an, a debutat la puţin timp după răsărit în centrul Africii, după care a fost observat în Asia. 

A început în centrul Africii, a traversat Republica Democratică Congo (RDC), Sudanul de Sud, nordul Etiopiei, înainte de a se îndrepta către Asia, pentru a încheia în Oceanul Pacific, în sudul insulei Guam, la ora 9.32 GMT. 

La Bucureşti, eclipsa a fost vizibilă începând cu ora 8.08, sfârşitul fiind la ora 9.12. 

Eclipsa a fost inelară, pentru că discul Lunii a fost mai mic decât al Soarelui.

Umbra Lunii a străbătut vestul Africii, sudul Arabiei Saudite, India (nu departe de New Delhi), a trecut de Munţii Himalaia, a ajuns în Tibet, China, Taiwan şi s-a încheiat în marea Chinei de est.

Maximul eclipsei a putut fi văzut de undeva de la graniţa dintre India, Nepal şi China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.