Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii, a devenit miercuri, pentru o zi, redactor-şef invitat al ediţiei on-line a publicaţiei britanice Huffington Post, ea scriind în editorialul său despre problemele cu care se confruntă tinerii diagnosticaţi cu afecţiuni mintale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un articol intitulat "Haideţi să facem diferenţa pentru o întreagă generaţie de tineri", ducesa de Cambridge informează cititorii că a fost lansată o campanie menită să contribuie la creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului larg asupra dificultăţilor prin care trec copiii sau tinerii diagnosticaţi cu maladii mintale.

"Este un privilegiu pentru mine să am oportunitatea de a fi redactor-şef invitat în ediţia de astăzi a Huffingotn Post şi să mă bucur de munca ce a fost depusă pentru a îmbunătăţi şi înţelege problemele mintale cu care se confruntă tinerii. Am lansat astăzi Young Minds Matter, o serie de materiale ce vor explora progresele făcute în acest domeniu. După căsătorie, am început să colaborez cu diverse fundaţii care veneau în sprijinul celor care se luptau cu dependenţa, a celor care aveau probleme familiale sau a copiilor vulnerabili. Am auzit numeroase poveşti despre oamenii a căror viaţă a fost distrusă din cauza acestor probleme, fiind afectaţi toţi cei din jurul lor, şi mai ales copiii", scrie ducesa de Cambridge.

Alteţa regală cere oamenilor să devină conştienţi de faptul că probleme mintale cu care se confruntă numeroşi tineri sunt la fel de importante ca sănătatea fizică.

"Prea mult timp am fost ruşinaţi să recunoaştem când copiii noştri au nevoie de ajutor emoţional sau psihiatric, de teamă că stigmatul pus de societate le-ar putea afecta viitorul. Un studiu publicat astăzi de Huffington Post demonstrează că o treime dintre cei care au copii cred că nu sunt părinţi buni dacă aceştia au probleme psihice. Să fii părinte este greu şi nu putem lăsa prejudecăţile să ne împiedice să cerem ajutor atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri", mai scrie ducesa.

Pentru această colaborare, ducesa de Cambridge a invitat o echipă de jurnalişti de la Huffington Post la Palatul Kensington, în vederea redactării unor articole despre activităţile deosebite realizate de mai mulţi profesori, părinţi, cercetători şi experţi în domeniul sănătăţii mintale.

După căsătoria cu prinţul William, în 2011, ducesa a acceptat să patroneze o organizaţie de caritate - Place2B - care oferă sprijin material şi consiliere psihologică pentru 67.000 de copii din din Marea Britanie care suferă de diverse forme de maladii mintale.

Soţia prinţului William nu este singurul membru al familiei sale care se implică în domeniul jurnalismului. Sora ei Pippa Middleton a scris articole pentru revista Vanity Fair şi a colaborat cu Daily Telegraph, însă a fost concediată din funcţia de editorialist al acestei publicaţii din cauza unor reacţii negative din partea cititorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.