Universul cinematografic al lui Sherlock Holmes va ajunge în televiziune. HBO Max pregăteşte în prezent două seriale în legătură cu filmele lui Guy Ritchie, lansate în 2009 şi 2011 şi inspirate din cărţile lui Sir Arthur Conan Doyle, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste două seriale se vor desfăşura în universul „Sherlock Holmes” şi „Sherlock Holmes: A Game of Shadows”, lungmetraje în care Robert Downey Jr. îl interpretează pe celebrul detectiv, şi Jude Law, acolitul său, Dr. John Watson.

Deocamdată, nu se ştie dacă Robert Downey Jr. îşi va relua rolul de Sherlock în aceste două creaţii. Dar actorul va participa la producerea lor prin societatea Team Downey. 

„Sherlock Holmes” a fost un succes uriaş pentru Warner Bros, filmul încasând peste 524 de milioane de dolari la nivel mondial, faţă de un buget raportat de 90 de milioane de dolari. Doi ani mai târziu, „Game of Shadows” a încasat peste 543 de milioane de dolari în întreaga lume.

Potrivit Variety, cele două seriale în curs de dezvoltare se vor concentra fiecare pe un nou personaj care urmează să fie inclus în „Sherlock Holmes 3”. Această a treia parte a fost programată iniţial să fie lansată în decembrie 2020, înainte de a fi amânată până la 22 decembrie 2021. Filmul nu are o dată de lansare.

Sherlock Holmes deţine recordul mondial pentru cel mai reprezentat personaj literar din istoria cinematografiei şi televiziunii: peste 75 de actori au intrat în pielea celebrului detectiv. Mai recent, Jonny Lee Miller şi Benedict Cumberbatch au preluat rolul în serialele „Elementary” (CBS), respectiv „Sherlock” (BBC).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.