Filarmonica „George Enescu” va susţine pe 11 şi 12 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, un concert cu public, condus de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al instituţiei, ce propune un program Mozart şi Ceaikovski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor fi interpretate Simfonia nr. 35, în re major, Haffner, KV 385 de Wolfgang Amadeus Mozart şi Serenada în do major pentru orchestră de coarde, op. 48 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Publicul va putea ocupa sala în proporţie de 30%, conform condiţiilor sanitare în vigoare.

Haffner, compusă în 1782 şi considerată drept una din primele creaţii mature semnate de Mozart, reprezintă o lucrare simfonică de referinţă de la sfârşitul secolului al XVIII-lea. „Se observă primele semne ale sintezei stilistice mozartiene inconfundabile: motive melodice scurte şi pregnante, vivacitate ritmică, construcţii armonice elaborate, contraste dinamice şi orchestraţie bogată”, apreciază muzicologul Mihai Cojocaru.

Serenada în do major pentru orchestră de coarde, op. 48 de Ceaikovski a fost scrisă în toamna anului 1880. „Într-o scrisoare către editorul său, Ceaikovski mărturisea că iniţial a gândit noua lucrare, de abia schiţată, drept o simfonie, dar a fost inspirat să îi dea forma unei serenade. Succesul său a fost imediat şi unanim, iar Anton Rubinstein a apreciat-o drept cea mai reuşită lucrare de până atunci”, notează muzicologul Octavia-Anahid Dinulescu în caietul program al concertului.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Ateneului sau online, de pe fge.org.ro. Ele costă 100 şi 110 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.