Platformele artistice ETAJ artist-run space din Bucureşti şi INDECIS artist-run space din Timişoara participă, în perioada 25-28 aprilie, cu sprijinul ICR Stockholm, la Supermarket Stockholm Independent Art Fair, un târg internaţional de artă care aduce, în Suedia, în centrul atenţiei peste 50 de artişti şi galerii de artă din peste 20 de ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ETAJ artist-run space, din care fac parte artiştii expozanţi, Ilina Schileru, Antonia Corduneanu, Ruxandra Tudoran, Călina Coman şi Diana Butucariu, a fost invitat pentru a treia oară la acest târg internaţional de artă.

Galeria INDECIS din Timişoara, care participă în premieră la Supermarket, va fi reprezentată de Gavril Pop, Mimi Ciora, Lucian Barbu şi Alina Doroş, iar în cadrul târgului vor expune nouă artişti din Timişoara. ICR Stockholm este partener al târgului alternativ de artă Supermarket Art Fair.

Supermarket  este un târg internaţional de artă care pune accent pe întâlniri, prezentări, expoziţii şi performance-uri, expozanţii fiind cu preponderenţă centre de artă şi galerii conduse de artişti. Iniţiat în 2006, târgul de artă este un spaţiu dinamic care pune accent pe promovarea iniţiativelor artistice independente şi pe promovarea artiştilor tineri. Tema ediţiei de anul acesta a târgului alternativ de artă este „Dream On”, inspirat de proza scurtă a autorului german E.T.A. Hoffmann.

ETAJ este un artist-run space iniţiat în 2018, ce funcţionează în Bucureşti precum un catalizator care vizează eficienţa obiectului artistic contemporan în contextul local. Mai mulţi artişti s-au grupat în ideea de a forma o platformă culturală. Obiectivele principale ETAJ sunt axate pe creşterea vizibilităţii artiştilor emergenţi în căutare de soluţii alternative pentru lansarea şi etalarea publică a creaţiei lor. Direcţiile estetice pe care şi le propune ETAJ sunt eclectice, spontane şi, de multe ori, experimentale. Există însă şi elemente ordonatoare specifice precum caracterul in situ al lucrărilor expuse şi concepute de artiştii promovaţi. În 2021, grupul artistic ETAJ a reprezentat România la prima ediţie a târgului de artă Juxtapose Art Fair din Aarhus, Danemarca. Participări recente ale ETAJ la alte târguri de artă similare au fost la Hybrid Art Fair de la Madrid (2022) şi (Un)fair Milano (2023). În 2023, au participat cu o expoziţie de grup intitulată „iMigrate. The Biology of Transition” la Durden and Ray Gallery din Los Angeles.

INDECIS este un spaţiu independent din Timişoara, înfiinţat în 2020 cu obiectivul de a promova şi de a crea conexiuni dinamice între arta contemporană şi artişti din medii diverse. Echipa INDECIS a crescut de-a lungul anilor, iar implicarea reprezentanţilor în gestionarea spaţiului a îmbogăţit eforturile de colaborare. În cadrul Supermarket 2024, artiştii vor prezenta o colecţie diversă de creaţii colaborative care au evoluat în cadrul spaţiului INDECIS. Această prezentare va reflecta asupra viitorului practicilor independente din peisajul artistic contemporan, aprofundând, totodată, domenii artistice hibride.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.