TVR 2 anunţă noi programe, începând de sâmbătă, emisiunea "Fraţi de viţă", cu Cătălin şi Adrian Păduraru, de la ora 17.00, şi "Zile cu stil", prezentată de Alina Ionescu, de la ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fraţii Cătălin şi Adrian Păduraru, unul doctor în oenologie şi degustător autorizat, pasionat de cultură şi altul, actor şi educator, pasionat de vinuri, au pregătit în emisiunea „Fraţi de viţă” cele mai diverse informaţii despre lungul drum al strugurelui din vie, până la licoarea aromată din pahar.

De la arta degustării, până la diversele accesorii din domeniu, în fiecare sâmbătă, publicul va cunoaşte vinurile şi soiurile de struguri din care sunt obţinute, dar şi care sunt combinaţiile culinare asociate cu vinul zonei.

„Vinul este istorie, identitate naţională, cultură, pârghie pentru bunăstare socială, valoare economică, bucuria vieţii. România vitivinicolă de astăzi - cu extensiile oenoturism şi oeno-farma-cosmetice - oferă şansa tinerilor de a-şi clădi un viitor aici şi şansa unui bine colectiv mult aşteptat. Ne propunem - prin această emisiune - să dobândim cu toţii cunoaşterea de a fructifica aceste şanse”, a spus Cătălin Păduraru.

Traseul lor nu include doar podgoriile şi cramele renumite ci şi locuri noi sau despre care s-a vorbit mai puţin. Utile vor fi şi informaţiile despre tradiţii, obiceiurile şi reperele culturale ale zonei, atracţiile turistice, dar şi istoria vinului în România, sau informaţii care să infirme sau confirme diverse mituri legate de vin. „Cred că o emisiune de televiziune poate fi subtilă şi cu popularitate deopotrivă. Cred că subiectele pot fi privite şi din perspectivă culturală şi ştiinţifică. Cred că totul poate fi povestit relaxat, cu simplitate, bun simţ şi umor. Sper!”, a spus Adrian Păduraru.

Tot sâmbătă, de la ora 18.00, va fi difuzată prima ediţie a emisiunii „Zile cu stil”. 

„Toată munca echipei noastre a avut un singur obiectiv: să aducă echilibru, frumuseţe, sănătate şi stil în vieţile telespectatorilor noştri. Am început filmările în forţă şi de trei săptămâni filmam zilnic. Vrem să aducem „Zile cu stil” în vieţile telespectatorilor noştri şi vrem ca ei să nu uite că moda trece, însă stilul rămâne! Am avut parte deja şi de peripeţii: am căzut la filmări, m-am răsturnat în timpul prezentarilor în piscină şi din acest sezon veţi vedea totul în rubrica de making of”, a spus Alina Ionescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.