Baletul „Don Quijote”, de Ludwig Minkus, spectacolul de operă „Nabucco”, de Giuseppe Verdi, baletul „Giselle”, de Adolphe Charles Adam, şi cea mai recentă producţie a Operei Naţionale Bucureşti, „Norma”, de Vincenzo Bellini, reprezintă propunerea ONB pentru această săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentaţia baletului „Don Quijote” este programată pentru miercuri, de la ora 18:30, care aduce ritmul şi culoarea unui orăşel din Spania, personaje pitoreşti inspirate de celebrul roman semnat de Miguel de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate.

Joi, de la ora 18:30, este programat spectacolul cu opera „Nabucco”, una dintre cele mai longevive creaţii din istoria Operei Naţionale Bucureşti. Pentru această producţie, regretatul regizor Hero Lupescu, apreciat creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obişnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reuşit să transforme Corul în personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic. Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat execută simultan aceleaşi mişcări, are aceleaşi aspiraţii şi sentimente ca o personalitate distinctă.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră, va începe spectacolul de balet „Giselle”, de Adolphe Charles Adam, povestea de dragoste dintre Giselle şi prinţul Albert, care îi ascunde fetei identitatea sa, ce trece dincolo de moarte. Primul act al baletului cuprinde aproape întreaga desfăşurare a firului narativ: secvenţele în care cei doi tineri îşi declară iubirea alternează cu momentele de dans şi veselie ale sătenilor întorşi de la cules sau cu scenele conflictuale dintre prinţul Albert şi pădurarul Hans. Cel de-al doilea act, considerat o adevărată bijuterie coregrafică a baletului clasic, înfăţişează lumea fantastică a ielelor, creaturi supranaturale care întrupează sufletele fetelor ce mor înainte de nuntă, ca şi Giselle.

O reprezentaţie a celui mai nou spectacol al ONB, „Norma”, este programată pentru duminică, de la ora 18:30. Povestea de dragoste dintre Norma, marea preoteasă a templului druizilor, şi Pollione, proconsul roman în Galia, prezintă consecinţele unei iubiri mistuitoare, ce va prima în faţa sentimentelor de datorie şi demnitate.

Biletele pentru reprezentaţii pot fi achiziţionate de pe tickets.operanb.ro şi de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.