Don Hogan Charles, care a fost primul fotograf de culoare angajat de The New York Times şi care a fost apreciat pentru imaginile evocatoare de la manifestaţiile pentru drepturi civile, a murit la vârsta de 79 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nepoata sa, Cherylann O’Garro, care a anunţat decesul, a spus că familia nu cunoaşte cauza morţii. 

Charles a fotografiat, de-a lungul a patru decenii, o gamă largă de subiecte, de la localnici la celebrităţi ale modei până la Naţiunile Unite. Dar va fi ţinut minte pentru activitatea sa care l-a consacrat: fotografiile cu momentele-cheie şi figurile din perioada manifestaţiilor pentru drepturile civile din Statele Unite. 

În 1964, el a realizat de-acum o fotografie celebră, pentru revista Ebony, a preotului Malcom X, avocat curajos pentru drepturile persoanelor de culoare, care ţine o carabină în mână în timp ce priveşte pe fereastra casei sale din Queens. 

În 1968, pentru The Times, el a fotografiat-o pe Coretta Scott King, la înmormântarea soţului ei, Martin Luther King Jr. 

Daniel James Charles s-a născut în New York, pe 9 septembrie 1938. Părinţii său, James Charles şi Elizabeth Ann Hogan erau imigranţi din Caraibe. 

După ce a absolvit Liceul "George Washington" din Manhattan, s-a înscris la City College din New York ca student la inginerie înainte de a renunţa în favoarea fotografiei, deşi pe vremea aceea era doar o pasiune pentru el. A lucrat ca fotograf freelancer înainte de a se angaja la The Times în 1964. S-a retras în 2007. 

Don Hogan Charles nu s-a căsătorit niciodată şi nu a avut copii. Rude apropiate nu i-au supravieţuit, deşi a fost apropiat de cei patru nepoţi ai săi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.