Preşedintele francez al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Dominique Boutonnat, a fost pus sub acuzare, joi, pentru agresiune sexuală şi tentativă de viol şi plasat sub control judiciar după o plângere din partea finului său, a indicat pentru AFP Parchetul din Nanterre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerea, depusă pe 7 octombrie, depusă de finul său în vârstă de 22 de ani, fără legătură familială, pentur fapte care datează din august 2020 în timpul vacanţei în Grecia. 

Dominique Boutonnat a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a avea contact cu victima şi de a merge la domiciliul părinţilor victimei, a precizat Parchetul, contactat de AFP. 

"Este o etapă necesară pentru a afla adevărul şi reconstruirea personală a clientului meu", a reacţionat pentru AFP Caroline Toby, avocatul reclamantului, adăugând că "un naş este ca un tată, oricare ar fi vârsta. Rolul său este de a proteja. Dominique Boutonnat era o figură paternă". 

Pentru avocatul lui Dominique Boutonnat, Emmanuel Marsigny, "această punere sub acuzare pentru fapte contestate, fără ca nicio confruntare să fie organizată, dezvăluie o precipitare care este complet criticabilă". Este vorba totuşi de un drept fundamental pentru orice persoană", a adăugat ea. 

Dominique Boutonnat, 51 de ani, a fost numit preşedinte al CNC în 24 iulie 2019, după o lungă carieră în finanţarea creaţiilor cinematografice şi audiovizuale. Apropiat de Emmanuel Macron, donator pentru campania sa prezidenţială, nominalizarea sa a stârnit îngrijorări atunci în mediul cinematografic. 

În acelaşi timp, a fost publicată o petiţie. Aceasta a fost semnată de 82 de cineaşti, între care Jacques Audiard, Rebecca Zlotowski şi Cédric Klapisch, cu scopul de a opune alegerii sale. 

Între 2007 şi 2019, el a contribuit la finanţarea a 250 de opere, precum "Cleveland contre Wall Street" (2010), "Polisse" şi "Intouchables" (2011), "La Belle Saison" (2015) sau "Le Chant du Loup" (2019).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.