Preşedintele francez al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Dominique Boutonnat, a fost pus sub acuzare, joi, pentru agresiune sexuală şi tentativă de viol şi plasat sub control judiciar după o plângere din partea finului său, a indicat pentru AFP Parchetul din Nanterre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerea, depusă pe 7 octombrie, depusă de finul său în vârstă de 22 de ani, fără legătură familială, pentur fapte care datează din august 2020 în timpul vacanţei în Grecia. 

Dominique Boutonnat a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a avea contact cu victima şi de a merge la domiciliul părinţilor victimei, a precizat Parchetul, contactat de AFP. 

"Este o etapă necesară pentru a afla adevărul şi reconstruirea personală a clientului meu", a reacţionat pentru AFP Caroline Toby, avocatul reclamantului, adăugând că "un naş este ca un tată, oricare ar fi vârsta. Rolul său este de a proteja. Dominique Boutonnat era o figură paternă". 

Pentru avocatul lui Dominique Boutonnat, Emmanuel Marsigny, "această punere sub acuzare pentru fapte contestate, fără ca nicio confruntare să fie organizată, dezvăluie o precipitare care este complet criticabilă". Este vorba totuşi de un drept fundamental pentru orice persoană", a adăugat ea. 

Dominique Boutonnat, 51 de ani, a fost numit preşedinte al CNC în 24 iulie 2019, după o lungă carieră în finanţarea creaţiilor cinematografice şi audiovizuale. Apropiat de Emmanuel Macron, donator pentru campania sa prezidenţială, nominalizarea sa a stârnit îngrijorări atunci în mediul cinematografic. 

În acelaşi timp, a fost publicată o petiţie. Aceasta a fost semnată de 82 de cineaşti, între care Jacques Audiard, Rebecca Zlotowski şi Cédric Klapisch, cu scopul de a opune alegerii sale. 

Între 2007 şi 2019, el a contribuit la finanţarea a 250 de opere, precum "Cleveland contre Wall Street" (2010), "Polisse" şi "Intouchables" (2011), "La Belle Saison" (2015) sau "Le Chant du Loup" (2019).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.