Expoziţia „Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”, realizată de Arhivele Naţionale, poate fi văzută, de joi, în sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhivele Naţionale, depozitare ale memoriei trecutului, păstrează mărturii documentare încă din veacul al XII-lea. La împlinirea a 190 de ani de existenţă ca instituţie a statutului modern român, în contextul pandemic actual, cu ajutorul documentelor de arhivă pot fi descoperite alte episoade epidemice în Ţările Române şi modul în care acestea au fost depăşite.

De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României, de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul XIX, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial.

Documentele expuse surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, care au fost metodele de stopare a răspândirii acestora şi urmele pe care le-au lăsat în societate.

Expoziţia, realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi Asociaţia Dar Development, va fi deschisă publicului în perioada 28.10-07.11.2021, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.