„Lynx”, cel mai nou film documentar al lui Laurent Geslin, care spune povestea revenirii râsului în Munţii Jura, va fi proiectat pe 7 iulie, în deschiderea ediţiei a IV-a Făgăraş Fest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul organizat de Fundaţia Conservation Carpathia şi Pro Park - Fundaţia pentru Arii protejate se desfăşoară în perioada 7-9 iulie, la Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu, şi cuprinde drumeţii în natură, concerte, o competiţie de aventură şi multe experienţe interesante la poalele Munţilor Făgăraş.

Proiecţia filmului „Lynx” va începe la ora 21.00, vineri, 7 iulie, zona special amenajată din cadrul festivalului Făgăraş Fest. Documentarul a fost premiat cu Grand Prix în cadrul Festival International Nature Namur, însă se află şi în selecţia oficială a festivalurilor Locarno Film Festival (2023) şi Wildscreen Film Festival (2022).

Filmul „Lynx” prezintă rolul vital pe care râsul îl joacă în ecosistemul pădurilor, dar şi dificultăţile pe care le întâmpină într-un habitat ocupat tot mai mult de oameni. Făgăraş Fest este un festival care se desfăşoară în fiecare an într-o altă comunitate din jurul Munţilor Făgăraş. Ediţia a IV-a a evenimentului se desfăşoară în perioada 7-9 iulie, la Porumbacu de Sus, şi are ca slogan Muntele Vibrează în Ritmul Tău. Iubitorii de natură şi muzică bună sunt aşteptaţi să trăiască experienţa unui festival altfel, să danseze desculţă-n iarbă, să guste arome locale, să încerce meşteşuguri locale, totul în timp ce se bucură de priveliştea spectaculoasă a Munţilor Făgăraş.

În cele trei zile de festival sunt organizate tururi pe urmele păsărilor şi ale animalelor sălbatice, activităţi pentru copii şi incursiuni în cultura şi identitatea zonei.

Atmosfera serilor de vară va fi întreţinută de muzică bună şi de concerte.
Sâmbătă, 8 iulie: ora 20:00 – concert Nico de Transilvania, ora 21:00 – concert Zdob şi Zdub
Duminică, 9 iulie: ora 17:00 – concert comunităţi locale, ora 19:00 – concert Ovidiu Lipan Ţăndăricăşi Fanfara 10 Prăjini.

Festivalul este o contribuţie la bunăstarea localnicilor şi la protejarea naturii, iar prezenţa publicului în cadrul acestuia vine să susţină acest lucru. Petrecerea timpului şi vacanţelor în zona Munţilor Făgăraş reprezintă mici „investiţii” în economia locală, ce vor începe să funcţioneze şi vor duce la dezvoltarea ecoturismului, în baza unor principii simple: protecţia şi promovarea naturii; crearea unor mecanisme de ajutorare a localnicilor; continuarea practicilor tradiţionale, respectând principii de viaţă durabile; încurajarea consumului de produse locale, de sezon; promovarea gastronomiei locale; conservarea patrimoniului cultural; mişcarea în natură.

Făgăraş Fest a fost lansat în 2019, în partea de Sud a Munţilor Făgăraş.

Prima ediţie s-a desfăşurat la Lereşti, a doua ediţie la Nucşoara, iar ediţia a treia a fost pe Valea Avrigului. Făgăraş Fest 2023 este organizat în parteneriat cu Primăria Comunei Porumbacu de Jos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.