Documentarul „Lumea în Armonie - Festivalul Internaţional George Enescu 2019” debutează internaţional luni, online, pe platforma medici.tv, unde poate fi vizionat gratuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va fi transmis în exclusivitate pe platforma online Medici TV, unde poate fi vizionat gratuit, cu crearea unui cont de utilizator pentru care sunt necesare o adresă de e-mail şi o parolă.

„Lumea în armonie” este un documentar de o jumătate de oră despre a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică clasică din lume. Evenimentul şi-a creat întregul program din 2019 pornind de la ideea că - într-o lume din care acordul pare să fi dispărut - Festivalul „George Enescu” poate reuşi să restabilească, măcar pentru un timp, ceva din armonia pierdută a lumii, prin forţa vindecătoare a muzicii.

Pornind de la motto-ul „Lumea în armonie”, ediţia din 2019 a prezentat cel mai mare număr de concerte din istoria Festivalului - 84, multe dintre cele mai importante orchestre din lume, 32 de lucrări majore ale lui Enescu, 2.500 de artişti de talie mondială din peste 50 de ţări şi a durat 23 de zile. A fost cea mai extinsă ediţie de până acum, având loc în Bucureşti, 10 oraşe din ţară şi şase oraşe din lume şi a captat atenţia unui număr total estimat de 250.000 de iubitori ai muzicii, care s-au bucurat de atmosfera Festivalului în sălile de concerte, în transmisiuni live, concerte alternative, evenimente inspirate de muzică în întreg oraşul şi în ţară.

Documentarul surprinde nu numai desfăşurarea amplă şi atmosfera festivalului, dar şi reflecţiile unora dintre cei mai mari artişti ai lumii, prezenţi la festival, cu privire la importanţa moştenirii enesciene, la relevanţa lui între marile evenimente de profil din lume, la rolul artistului şi al muzicii în societate.

Joyce DiDonato, Mitsuko Uchida, Evgheny Kissin, Vladimir Jurowski, Vasily Petrenko, Fabio Luisi, Elisabeth Leonskaja, Yuja Wang şi mulţi alţii împărtăşesc impresiile lor despre publicul festivalului, despre puterea muzicii de a ne face mai buni, despre realitatea actuală şi naraţiunile pe care le construim pentru viitor. În viziunea lor, Festivalul „Enescu” reprezintă o sărbătoare a modului în care moştenirea culturală a lui Enescu ne leagă profund de umanitatea noastră, făcându-ne mai buni ca oameni şi ca societate.

Documentarul va putea fi urmărit, de la jumătatea lunii noiembrie 2020, şi pe site-ul festivalului.

Medici TV este cea mai mare platformă online de muzică clasică, oferind acces spectactorilor săi la o librărie de peste 2.000 de programe (concerte, spectacole de operă şi balet, documentare şi masterclass-uri).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.