Documentarul ”Fuocoammare/ Fire at Sea” (Italia – Franţa), de Gianfranco Rosi, a câştigat, sâmbătă, Ursul de Aur la Berlinala 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este uşor. Este o victorie enormă faptul că am reuşit să fac acest film”, a declarat  Gianfranco Rosi, la gala de decernare a premiilor.

Filmul arată viaţa de pe insula italiană Lampedusa, o graniţă în criza europeană a migraţiei.

Juriul competiţiei internaţionale de la Berlinala 2016 (11 – 21 februarie) a fost alcătuit din actriţa Meryl Streep (SUA), Lars Eidinger (actor, Germania), Nick James (critic de film, Marea Britanie), Brigitte Lacombe (fotograf, Franţa), Clive Owen (actor, Marea Britanie), Alba Rohrwacher (actriţă, Italia) şi Malgorzata Szumowska (regizor, Polonia).

Gala de decernare a premiilor a avut loc la Berlinale Palast din Berlin şi a fost difuzată în direct pe site-ul evenimentului. 

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin atrage în fiecare aproximativ o jumătate de milion de spectatori, câteva mii de jurnalişti şi numeroase filme în program. Din acest punct de vedere, Berlina este, alături de Cannes şi Veneţia, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice europene.

 În 2015, trofeul Ursul de Aur a fost atribuit lungmetrajului ”Taxi”, regizat de cineastul iranian Jafar Panahi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.