History Channel marchează Ziua Naţională a României prin difuzarea a două documentare istorice despre regina Maria şi regele Mihai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Maria - Inima României” va putea fi urmărit începând cu ora 15:15.

Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic şi a interesantei vieţi private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu prinţul moştenitor al României în 1893. Va fi expus modul în care a condus ţara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919.

Filmul nu evită aspectele mai puţin strălucitoare ale vieţii reginei. Fiul ei, Carol, şi-a dispreţuit părinţii şi când a devenit rege a alungat-o pe Maria de la curte. Când comuniştii au ajuns la putere, în 1945, au şters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a doi ani cu filmări în nouă ţări şi o documentare realizată în 14 arhive naţionale. Oferă şansa publicului de a auzi vocea originală a reginei şi de a vedea filmări şi imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne şi prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experţi pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

„Regele Mihai: Drumul către casă” îi va urma, de la ora 16:15.

Filmul prezintă povestea nespusă a curajosului rege Mihai al României care, la vârsta de doar 23 de ani, îşi risca viaţa sfidându-l pe Hitler în Al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniştii impuşi de Kremlin.

Documentarul preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ţinut în marele joc de şah dintre Vest şi Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înfiinţa o rezistenţă armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenţii temutei Securităţi a lui Ceauşescu.

Ambele filme sunt narate de actorul Marcel Iureş şi sunt produse de Chainsaw Film Productions.

În luna decembrie, History Channel va difuza, în fiecare vineri, sâmbără şi duminică, de la ora 22:00, seria de documentare „Istoria în bucate”, care dezvăluie poveştile ce se ascund în spatele preparatelor de sărbători, prezintă întreceri între măcelari şi face o incursiune în istoria giganţilor industriei alimentare care au revoluţionat mâncarea şi au schimbat lumea.

Serialul documentar „Oraşe subterane” va fi difuzat, din 8 decembrie, miercurea, de la ora 22:00. Prezentatorul de televiziune Don Wildman călătoreşte în diverse părţi ale planetei, folosind tehnologia de ultimă oră pentru a explora misterele îngropate adânc în subteran.

De-a lungul celor opt episoade, el va călca pe urmele vânătorilor de comori în căutarea unei o colonii aztece, va călători în Croaţia pentru a afla povestea puţin cunoscută a unei regine-pirat care şi-a condus regatul dintr-o peşteră noroioasă şi va explora tunelurile subterane din Los Angeles care pot oferi indicii pentru rezolvarea unora dintre cele mai infame crime din istoria Americii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.