Documentarul "El mar nos mira de lejos/ Marea nepriveşte de departe" (2017), în regia lui Manuel Muñoz Rivas, este cel de-al doilea film din seria „Contemporanii” a Institutului Cervantes care va fi difuzat online gratuit pe Vimeo, de vineri, la ora 21.00, până duminică, la aceeaşi oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul lui Manuel Muñoz Rivas este o incursiune fascinantă pe urmele arheologilor şi călătorilor în căutarea unei civilizaţii despre care consideră că se află ascunsă sub dunele de nisip din sudul Spaniei.  

Plasat la graniţa dintre documentar şi ficţiune, "El mar nos mira de lejos" este debutul în lungmetraj al regizorului Manuel Muñoz Rivas şi dezvoltă legenda unei civilizaţii vechi şi uitate, îngropate între dunele de nisip sudul Spaniei. De mai bine de un secol, călătorii au ajuns în această zonă izolată căutând urmele vechilor locuitori, poate chiar rămăşiţele oraşului îngropat sub nisipuri, un soi de utopie ascunsă. În paralel, nepăsători în faţa tuturor miturilor şi poveştilor romanţate ale arheologilor şi aventurierilor, câţiva oameni îşi duc viaţa în zona aceea nisipoasă, la margine de mare.

"El mar nos mira de lejos/ Marea nepriveşte de departe" a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, ediţia 2017. Nominalizat în acelaşi an la 8 Premii Goya, filmul a câştigat Premiul pentru cel mai bun documentar la Toulouse Cinespaña (2017) şi a fost nominalizat la Golden Firebird Award în cadrul Hong Kong International Film Festival (2017) şi la Premiul pentru debut în cadrul ASECAN (2018).

„Frumuseţea plastică şi senzorială a acestui documentar este impresionantă... o impecabilă execuţie tehnică” (El País)


„Un debut copleşitor al lui Manuel Muñoz Rivas! O bijuterie despre eternitate şi efemeritate” (El Mundo)

Luna aceasta, Institutul Cervantes a reluat difuzarea filmelor online gratuite pe platforma Vimeo, propunând, în seria „Contemporáneos”, două filme de ficţiune şi două documentare, creaţii ale unor tineri cineaşti spanioli, cu viziuni şi estetici diferite, dar la fel de provocatoare şi de inovatoare.

Proiecţiile sunt realizate în colaborare cu Agenţia Spaniolă de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (AECID) şi vor putea fi văzute gratuit, în versiune originală spaniolă, cu subtitrare în limba engleză, de către toţi prietenii Institutului Cervantes pe canalul Vimeo, timp de 48 de ore, începând de la ora 21.00 a fiecărei zile de vineri a lunii.

Seria „Contemporáneos” continuă pe 18 septembrie cu "Los demás días", în regia lui Carlos Agulló (2017), şi se încheie pe 25 septembrie cu "La Reconquista", în regia lui Jonás Trueba (2016).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.