Docudrama „Washington”, care urmăreşte evoluţia primului preşedinte al Statelor Unite ale Americii şi care a fost filmată parţial în România, va fi difuzată în premieră de postul History, în perioada 3 - 5 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea cadrelor care redau culoarea secolului al XVIII-lea american şi care reconstituie evenimentele istorice în care George Washington a fost direct implicat au fost filmate în România, timp de o lună, în Bucureşti şi în alte zone.

De asemenea, scenele exterioare de luptă care reconstituie victoria de la Saratoga sau uciderea lui Jumonville au fost filmate pe câmpurile de la Călugăreni.

Cele trei episoade ale docudramei, difuzate de la ora 20.00, prezintă povestea devenirii unui tânăr soldat fără tată, care condus de o forţă interioară extraordinară ajunge liderul şi inspiraţia unei naţiuni întregi. Episod după episod, va fi dezvăluită personalitatea marcantă a unuia dintre părinţii fondatori ai Statelor Unite ale Americii, atât cu ajutorul reconstituirilor istorice, cât şi prin intermediul comentariilor fostului preşedinte Bill Clinton şi ale fostului secretar de stat Colin Powell.

În plus, veridicitatea informaţiilor istorice este susţinută de o serie de istorici şi biografi cunoscuţi, printre care şi Doris Kearns Goodwin, câştigătoare a premiului Pulitzer şi producătoare a acestei docudrame.

Primul episod - „Loialul slujitor” - îl aduce în scenă pe tânărul George Washington aflat la începuturile carierei sale militare în slujba armatei britanice. Trimis de guvernatorul Virginiei să transmită un ultimatum francezilor la frontieră, pe râul Ohio, Washington cunoaşte primul său eşec în calitate de lider. Pe măsură ce capătă mai multă experienţă, el devine din ce în ce mai dezamăgit de armata britanică pe care jurase să o servească.

Al doilea episod - „Comandantul rebel” - îl găseşte pe Washington în centrul Războiului de Independenţă. Cu o armată complet nepregătită şi fără să dispună de armament suficient, Washington reuşeşte totuşi să realizeze inimaginabilul prin viclenie, ingeniozitate şi determinare, obligând astfel Marea Britanie să recunoască independenţa Statelor Unite.

Ultimul episod - „Părintele fondator” - este o lecţie despre dârzenie şi răbdarea de a clădi o societate. George Washington face astfel ceea ce niciun alt lider revoluţionar nu a mai făcut până atunci: dă poporului puterea de a alege. În timp ce naţiunile în război atacă frontierele Americii, iar răscoalele ameninţă din interior, George Washington începe construcţia Statelor Unite după principii democratice valabile şi astăzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.