Docudrama "Războiul Spionilor", care prezintă unele dintre cele mai importante operaţiuni de spionaj din ultimii 40 de ani, inspirate din întâmplări reale, va fi difuzată din 29 octombrie, în fiecare marţi, de la ora 22.00, la History.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Damian Lewis, celebrul actor englez premiat cu Globul de Aur şi Emmy pentru rolul interpretat în serialul "Homeland", este prezentatorul şi co-producătorul documentarului. În realizarea acestei producţii l-a avut alături pe fratele său, Gareth Lewis, în calitate de producător. 

Pe parcursul celor opt episoade, Damian Lewis investighează opt poveşti diferite de misiuni sub acoperire, precum cea a lui Oleg Gordievski, unul dintre cei mai valoroşi agenţi ai Războiului Rece care a riscat totul pentru a evita un al treilea război mondial, povestea celui mai mare schimb de spioni dintre Rusia şi Statele Unite sau povestea lui Viktor Bout, unul dintre cei mai faimoşi oameni de afaceri ruşi din istorie. Cu ajutorul informaţiilor dezvăluite de experţi şi foşti agenţi secreţi Mossad, CIA, KGB şi MI6, Lewis realizează porterete ale spionilor, punând în lumină viaţa agitată pe care o are un agent secret.

Interpretarea rolului de prezentator al unui documentar reprezintă o premieră în cariera actorului, el descriind experienţa ca pe o provocare, fiind una diferită de celelalte roluri pe care le-a avut de-a lungul carierei sale.

„Postura de prezentator a fost cu adevărat o experienţă interesantă. Mi-a făcut plăcere să fiu naratorul acestor poveşti. Din punct de vedere al interpretării unui rol, nu este acelaşi lucru cu interpretarea lui Hamlet, Nicholas Brody sau Bobby Axelrod, însă, m-am bucurat de posibilitatea de a realiza mini-portrete ale spionilor pe care le-am prezentat telespectatorilor prin intermediul naraţiunii”, a declarat Damian Lewis, gazda şi co-producătorul documentarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.