Dirijorul vienez Sascha Goetzel, violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Josu De Solaun vor susţine pe 15 octombrie un concert alături de Orchestra Naţională Radio în deschiderea stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce au participat la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, Orchestrele şi Corurile Radio România îşi deschid noua stagiune la Sala Radio.

Stagiunea 2021 - 2022 debutează vineri, la ora 19:00, cu un eveniment prezentat de Orchestra Naţională Radio, cu participarea a trei muzicieni.

La pupitrul dirijoral se va afla muzicianul vienez Sascha Goetzel, recent numit în poziţia de director artistic pentru Orchestre National des Pays de la Loire (Franţa). În ipostaze solistice vor fi apreciatul violonist român Alexandru Tomescu, care interpretează pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, şi pianistul spaniol Josu De Solaun, câştigător al premiului I la Concursul Internaţional „George Enescu” ediţia a XIII-a.

Programul serii propune o incursiune în muzica Germaniei, de la clasicism la romantismul târziu şi chiar modernism, prin creaţiile a trei mari compozitori.

Concertul se va deschide cu uvertura „Egmont” semnată de Ludwig van Beethoven, lucrare creată pentru a ilustra muzical piesa de teatru cu acelaşi nume scrisă de Goethe, care a lăudat el însuşi genialitatea compozitorului. Va fi urmată de Concertul în re minor pentru pian, vioară şi orchestră de coarde compus de Felix Mendelssohn la vârsta de 14 ani, şi de suita „Cavalerul Rozelor”, realizată pe baza operei omonime semnate de Richard Strauss, interpretată în premieră absolută în 1944 de către Filarmonica din New York.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Purtarea măştii este obligatorie şi accesul publicului în sala de concert (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală, prin intermediul certificatului digital al UE privind Covid-19.

Biletele sunt disponibile în sistem online, pe iabilet.ro, şi pot fi cumpărate doar în ziua concertului (între orele 14.00 şi 19.00) şi de la casa de bilete a Sălii Radio.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, şi în streaming, pe site-urile celor două posturi de radio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.