Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” îl vor avea la pupitru pe dirijorul Sascha Goetzel care revine, joi şi vineri de la ora 19.00, la pupitrul Filarmonicii pentru a prezenta publicului un program ce cuprinde Simfonia nr. 1, în re major, op. 25, “Clasica” de Serghei Prokofiev, Concertul nr. 1, în sol minor, pentru pian şi orchestră, op. 25 de Felix Mendelssohn.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 2022, Sascha Goetzel ocupă funcţia de director muzical al Orchestre National des Pays de la Loire, şi al Orchestrei Naţionale de Tineret din Canada, afirmându-se pe podium drept un artist carismatic şi un remarcabil creator de programe inovative.

Solista concertului este Adela Liculescu, care debutează în stagiunea simfonică a Filarmonicii. Tânăra pianistă română stabilită la Viena este câştigătoare a unor premii importante: Premiul II la Concursul internaţional "George Enescu" (ediţia 2021), Premiul I la Concursul de la Berna (2018) şi Premiul I la cele două competiţii Brahms, desfăşurate în mai puţin de două săptămâni în anul 2017 (Pörtschach, Austria şi Detmold, Germania).

Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijorului Sascha Goetzel vor interpreta coruri din opere de Georges Bizet, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Arrigo Boito, Richard Wagner şi Ludwig van Beethoven. Dirijorul Corului: Iosif Ion Prunner

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.