Un concert susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, şi violonistul Liviu Prunaru, din programul căruia fac parte compoziţii semnate de Antonin Dvorak şi Johannes Brahms, va fi difuzat online joi, pe site-ul fge.org, pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube ale instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrarea concertului datează din 4 octombrie 2019. Accesul pe canalele online va fi gratuit timp de 48 de ore.

„În deschiderea stagiunii 2019 - 2020, am prezentat două lucrări de tradiţie, îndrăgite de publicul Ateneului: Simfonia nr.1 de Brahms şi Concertul pentru vioară de Dvorak. Sunt foarte bucuros, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii, să-l am partener artistic pe Liviu Prunaru, un muzician de excepţie, un violonist de mare rafinament şi eleganţa artistică”, a transmis dirijorul Christian Badea într-un comunicat remis News.ro.

Concertul va fi disponibil începând cu ora 19.00.

Violonistul Liviu Prunaru, concertmaistru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal Stradivarius „Pachoud” din 1694.

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice şi operei, Christian  Badea, prim-dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a concertat pe toate continentele şi în cele mai importante săli şi teatre de operă. În 2012, a devenit dirijorul principal al Filarmonicii „George Enescu" din Bucureşti şi, în acelaşi an, a înfiinţat Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică. A dirijat, recent, la Opera din Sydney, „Turandot“ (noiembrie-decembrie 2019, Melbourne) şi „Carmen“ (ianuarie-martie 2020, Sydney). În Festivalul „George Enescu” 2019, a condus Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin solist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.