Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă, pe 24 şi 25 iunie, în finalul stagiunii 2020 - 2021, de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al FGE, iar solist va fi celebrul violoncelist Denis Shapovalov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul include uvertura operei „Răpirea din serai”, de Wolfgang Amadeus Mozart, „Variaţiunile rococo pentru violoncel şi orchestră”, de Piotr Ilici Ceaikovski, şi simfonia nr. 4, în la major, op. 90, „Italiana”, de Felix Mendelssohn. Solist va fi celebrul violoncelist Denis Shapovalov, care a câştigat în 1998 cel de-al XI-lea Concurs Internaţional Ceaikovski, fiind distins cu premiul I şi Medalia de Aur.  

„Suntem bucuroşi să-l avem alături de noi pentru acest final de stagiune pe excelentul muzician şi violoncelist Denis Shapovalov, o personalitate foarte interesantă şi creativă. Compozitor si dirijor, Denis priveşte arta ca pe un mod de viaţă, bucurându-se de fiecare moment cu o prospeţime şi un entuziasm apreciat de publicul internaţional. Am avut plăcerea să colaborez cu el la Moscova şi la Sankt Petersburg, cu Filarmonica, în concerte care celebrau memoria lui Mstislav Rostropovici”, a transmis maestrul Christian Badea. „Mozart, Ceaikovski şi «Italiana» de Mendelssohn mi se par lucrări foarte potrivite pentru un final de stagiune pe care îl dorim pozitiv şi plin de speranţă pentru revenirea la activitatea normală din toamnă”, a subliniat prim-dirijorul Filarmonicii.

Despre violoncelistul Denis Shapovalov, legendarul Mstislav Rostropovici spunea că are un „talent strălucitor”, de care „poate fi mândru în faţa întregii lumi”.

„Performanţa lui Shapovalov relevă entuziasmul său tineresc”, nota News Journal, în timp ce Oxford Times puncta că solistul „este de o mare profunzime”.

Din cauza restricţiilor impuse în contextul epidemiologic, vor fi puse în vânzare 370 bilete, sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporţie de 50%. Preţurile biletelor sunt 100 şi 110 lei.

Pentru a susţine activitatea Filarmonicii „George Enescu", procesatorul de plăţi nu percepe la acest concert comisionul de 4% din valoarea biletului.

Pentru a evita aglomeraţia şi formarea de grupuri, accesul în sală se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.