Dirijorul Christian Badea şi pianistul Daniel Ciobanu deschid joi stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”, care va cuprinde unele dintre cele mai importante concerte înregistrate în ultimii ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertele vor fi difuzate în fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul fge.org.ro, pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale Filarmonicii „George Enescu“. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit, iar înregistrările vor fi accesibile timp de 48 de ore.

Prima înregistrare difuzată va fi cea din 30 noiembrie 2018, din seria „Concertele Centenarului de la Ateneul Român“.

Orchestra este condusă de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii şi unul dintre cei mai valoroşi artişti români de anvergură internaţională, iar în ipostază de solist este pianistul Daniel Ciobanu.

Programul concertului înregistrat cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul românesc şi universal - cele două „Rapsodii” ale lui George Enescu marchează începutul şi finalul concertului. O altă creaţie autohtonă a fost selectată din creaţia lui Alfred Alessandrescu, continuator al moştenirii enesciene în secolul XX – poemul simfonic „Acteon”. Pe lângă acestea, programul cuprinde lucrări semnate de Serghei Rahmaninov şi Georges Bizet.

Seria de evenimente „Concertele Centenarului la Ateneu”, din care vor fi transmise online mai multe înregistrări în perioada următoare, propune publicului o dramaturgie muzicală construită pe cronologia evenimentelor istorice şi culturale centenare, cu artişti invitaţi români şi străini de renume internaţional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.