Dirijorul austriac Stefan Soltesz a murit după ce s-a părbuşit în timpul concertului de la München, a anunţat sâmbătă opera din oraşul german, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu consternare şi profundă tristeţe Opera Bavareză trebuie să anunţe decesul lui Stefan Soltesz", se arată într/un comunicat.

Soltesz a murit vineri seara „după ce s-a prăbuşit în timp ce dirija „The Silent Woman” de Richard Strauss la Teatrul Naţional” din München, a adăugat Opera Bavareză. Nu se cunosc detalii despre cauza morţii sale.

Directorul general al Operei Bavareze, Serge Dorny, s-a declarat, într-un mesaj pe Twitter, „profund întristat” de moartea dirijorului care avea 73 de ani. „Pierdem un dirijor talentat”, a spus el. „Îmi pierd un prieten bun. Gândurile mele sunt către  soţia lui Michaela”. 

Maestrul austriac de origine maghiară a dirijat la teatrele de operă din Viena, Graz, Hamburg şi Berlin pe parcursul lungii sale cariere. A fost director muzical al Teatrului Brunswick din centrul Germaniei din 1988 până în 1993 şi dirijor al Operei Flamande din Anvers şi Gent din 1992 până în 1997. A debutat pe scena Operei Bavareze în 1995.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.