Directorul Muzeului Evreiesc din Berlin, Peter Schäfer, a demisionat după ce pe contul de Twitter al instituţiei a fost partajat un articol în care 240 de oameni de ştiinţă evrei şi israelieni criticau o decizie a Bundestagului de a califica drept „antisemită” campania propalestiniană Boycott, Divestment, Sanctions (BDS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schäfer a demisionat vineri, în centrul unei polemici cu federaţia Consiliul Central al Evreilor din Germania.

Controversa a început la câteva zile după recomandarea articolului pe Twitter. 

„Decizia parlamentarilor (de a condamna BDS, n.r.) nu ajută în lupta împotriva antisemitismului”, a fost scris pe Twitter pe 6 iunie.

După o săptămână de la partajarea articolului din Die Tageszeitung, din cauza presiunilor, Schäfer a anunţat online că şi-a prezentat demisia „pentru a evita ca muzeul să aibă mai mult de suferit”.

„Muzeul Evreiesc din Berlin pare că a pierdut complet controlul. În aceste circumstanţe, ar trebui să vă întrebaţi dacă cuvântul evreu îi este încă potrivit”, a fost scris pe contul de Twitter al Consiliului Central al Evreilor.

La scurt timp după ce Schäfer şi-a anunţat demisia, vineri, preşedintele Consiliului, Josef Schuster, a transmis prin acelaşi mijloc de comunicare că această decizie este „un pas important pentru a evita pagube viitoare”.

Campania BDS, iniţiată în 2005, este o iniţiativă globală de boicotare a statului Israel care cere acţiuni politice, economice, culturale şi ştiinţifice în semn de protest faţă de ocuparea unor teritorii locuite de palestinieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.