Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în carantină după ce s-a întâlnit cu o persoană diagnosticată cu Covid-19, se simte bine dar nu a fost testat din cauză că nu are simptome, a indicat agenţia ONU luni, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat duminică seară, într-un mesaj pe Twitter, că s-a plasat în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv. 

"Mă simt bine şi fără simptome, dar voi intra în carantină în următoarele zile, conform protocoalelor OMS", a declarat el luni, în timpul unei conferinţe de presă. 

"La ora actuală, este esenţial să ne conformăm toţi recomandărilor în materie de sănătate. Astfel vor limita canalele de transmitere, vom opri virusul şi ne vom proteja sistemele de sănătate", a adăugat el. 

Responsabilul pentru situaţii de urgenţă, Michael Ryan, le-a spus jurnaliştilor că protocoalele actuale ale OMS nu prevăd ca persoanele care au intrat în cotnact cu un caz confirmat de Covid-19 să fie automat testate.                          

"Dr Tedros îşi va monitoriza propria stare, el va fi urmărit de echipa noastră şi va fi testat dacă va fi necesar la momentul oportun", a adăugat Ryan. 

OMS nu a precizat cine a fost persoana diagnosticată pozitiv cu care Tedros Adhanom Ghebreyesus a fost în contact.                

Maria Van Kerkhove, respinsabilă cu gestionarea pandemiei la OMS, a precizat că "nicio transmitere nu a avut loc la sediul organizaţiei din Geneva sau cazuri înregistrate". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.