Directorul artistic al Volksbühne din Berlin, Klaus Dörr, unul dintre principalele teatre din capitala germană, a demisionat luni după ce a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regret profund dacă am ofensat prin comportamentul meu, cuvintele şi atitudinea mea", a declarat directorul, care ocupa funcţia din 2018, într-un comunicat publicat de instituţia culturală. 

Zece femei s-au plâns de Klaus Dörr conducerii teatrului, care a deschis o anchetă. Dörr ar fi făcut aluzii sexiste şi misogine, avansuri agresive, potrivit unei anchete a cotidianului german Taz. 

Publicaţia relatează şi "glume obscene, sloganuri sexiste, exigenţe vestimentare, priviri şi gesturi ameninţătoare, intimidare verbală". 

Plecarea sa a fost cerută printr-o petiţie a teatrului prin care se solicita municipalităţii din Berlin "să ia în serios plângerile şi mărturiile femeilor implicate". Dörr va fi înlocuit de dramaturgul şi regizorul german René Pollesch.

În weekend, redactorul-şef al Bild, cel mai citit cotidian din Germania, a anunţat că demisionează. 

Julian Reichelt este acuzat de mai multe femei de abuz de autoritate şi de hărţuire. O anchetă internă a fost deschisă de grupul Alex Springer, proprietarul Bild, pentru a stabili dacă Reichelt a acţionat "în conformitate" cu valorile şi regulile ziarului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.