Directorul artistic al Béjart Ballet de Lausanne (BBL), francezul Gil Roman, a fost demis în urma unui "comportament inadecvat şi intolerabil" la Opera din Paris, a anunţat vineri Consiliul de administraţie al celebrei instituţii elveţiene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania BBL a fost implicată într-un scandal după acuzaţiile de hărţuire din 2021, care au determinat-o să comande un audit.

Drept urmare, şi-a concediat directorul de producţie pentru "comentarii şi atitudini care se încadrează în noţiunea de hărţuire sexuală la locul de muncă".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Gil Roman, care era implicat de ceva timp, a rămas în postul său, "cu sprijin şi supraveghere specifică".

Cu toate acestea, săptămâna aceasta, Consiliul de Administraţie a decis să îl concedieze, reproşându-i că l-a invitat pe fostul director de producţie concediat la prima seară a spectacolelor BBL de la Opéra din Paris, în ianuarie, "la spectacol şi apoi la reuniunea privată care a urmat în prezenţa tuturor dansatorilor".

"După clarificarea faptelor şi audierea lui Gil Roman", la 30 ianuarie, Consiliul de Administraţie "a considerat acest comportament inadecvat şi intolerabil faţă de instituţie şi, mai ales, faţă de dansatori, având în vedere concluziile auditului şi deciziile pe care le luase la momentul respectiv".

Gil Roman, care a preluat funcţia de director artistic al BBL în 2007, după moartea lui Maurice Béjart, îşi va încheia contractul la 30 aprilie.

Dansatorul şi coregraful francez se alăturase încă din 1979 la Bruxelles trupei lui Maurice Béjart, unul dintre marii maeştri ai dansului contemporan. Descoperirea sa a venit atunci când a interpretat personajul central din "Messe pour le temps futur" (1983).

Maurice Béjart s-a stabilit la Lausanne în 1987, după ce a părăsit Bruxelles, unde îşi coordona baletul din 1960.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.