Specialiştii Directoratului de Securitate Cibernetică avertizează, marţi, că infractorii cibernetici continuă campaniile frauduloase în mediul online care se folosesc de identitatea vizuală a unor servicii de curierat. Specialiştii prezintă un site care a copiat identitatea vizuală a Poştei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă în această perioadă aşteptaţi o livrare, ori dacă primiţi o notificare despre sosirea unui colet pe care nu l-aţi comandat, echipa DNSC vă recomandă să:

  • Fiţi vigilenţi şi analizaţi cu atenţie informaţiile primite, înainte de a face o acţiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea unor date sensibile.
  • Evitaţi accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.
  • Nu accesaţi link-ul sau ataşamentul, doar din curiozitate, dacă ştiţi că nu urmează să primiţi un colet. Puteţi face o verificare suplimentară contactând compania pe un canal de comunicare diferit, utilizând informaţiile de la secţiunea CONTACT de site-ul lor oficial.
  • Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare după redirecţionarea pe astfel de site-uri şi verificaţi mereu în browser-ul de internet că sunteţi pe un canal de comunicare oficial!

”Spre exemplu, acest site de phishing are o denumire extrem de apropiată de Compania Naţională Poşta Română (post-romana[.]web[.]app), ceea ce ar putea duce în eroare potenţialele victime care citesc în grabă adresa site-ului pe care sunt redirecţionaţi”, au transmis specialiştii.

  • Analizaţi cu atenţie corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română! Uneori apar greşeli ce pot fi indicii ale unei capcane. Spre exemplu, în acest caz atacatorii au tradus greşit 'adresa' ('abordare'), iar la secţiunea dedicată codului poştal apare varianta la plural - 'codurile poştale'.
  • Verificaţi mereu adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.