Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică anunţă că a identificat deja site-uri găzduite în Rusia care copiază identitatea vizuală şi parte din conţinutul News.ro şi care sunt implicate în tentative de fraudă şi dezinformare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa Directoratului a identificat deja trei site-uri găzduite în Rusia care copiază identitatea vizuală şi parte din conţinutul unor instituţii de presă cunoscute din România ( News.ro şi Capital România). Acestea sunt implicate în tentative de fraudă şi dezinformare. În cazurile prezentate, domeniile nici măcar nu au în adresă numele publicaţiilor impersonate!”, a transmis joi instituţia, în contextul unui avertisment referitor la riscul ca infractorii cibernetici să profite de conflictul din Ucraina.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a avertizat, joi, că, pentru a creşte şansele de succes ale unui atac, infractorii cibernetici se folosesc de multe ori de context. Odată cu debutul conflictului militar în Ucraina, atacatorii vor exploata această nouă temă de interes internaţional. 

”Pentru a creşte şansele de succes ale unui atac, infractorii cibernetici se folosesc de multe ori de context, de subiectele zilei care atrag audienţă. În debutul pandemiei, am observat folosirea abundentă a subiectului Coronavirus în tentativele de fraudă, iar acum, odată cu începutul oficial al conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina, atacatorii vor exploata această nouă temă de interes internaţional”, a transmis Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.  

Instituţia avertizează asupra tentativelor de fraudă care ar putea să apară în perioada următoare: ”Atenţie în perioada următoare la tentative de fraudă în mediul online care folosesc ca element psihologic de situaţia din Ucraina, pentru a convinge utilizatorii să facă anumite acţiuni pripite”.  

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.