Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează, vineri, asupra unei noi campanii de phishing care exploatează folosirea serviciilor de curierat, aglomerate în această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O nouă tentativă de phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulţi dintre utilizatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet”, a transmis, vineri, DNSC. 

Specialiştii fac câteva recomandări:  
 

  • Fiţi vigilenţi şi analizaţi cu atenţie informaţiile primite, înainte de a face o acţiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile! 
  • Evitaţi accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute. 
  • Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri şi verificaţi mereu în browser-ul de internet că vă aflaţi pe site-ul legitim!  
  • Analizaţi cu atenţie corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română. 
  • Verificaţi de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.