Expoziţia pavilonului central "Art on Stage" din cadrul Art Safari Bucureşti este realizată în parteneriat cu Louis Vuitton Fondation din Paris şi este curatoriată de Hervé Mikaeloff (FR), curatorul Grupului Louis Vuitton Moët Hennessy. Aceasta va putea fi vizitată în perioada 11-20 mai, în Piaţa George Enescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul din punctele centrale ale expoziţiei va fi o lucrare semnată de Mircea Cantor, realizată special pentru Art Safari Bucureşti, "Anthroposynaptic Dior/Bihor", o lucrare în oglindă, unde moda se împleteşte cu arta - o vestă Dior colecţia toamnă-iarnă 2017 (cadou pentru artist din partea Christian Dior), croit împreună cu un cojoc autentic binşenesc din Bihor. 

Pentru aceeaşi expoziţie a fost selectată o altă lucrare semnată de Mircea Cantor - "Anthroposynaptic" - o broderie pe cămăşi tradiţionale din Maramureş, expusă la Art Basel în 2015, aflată în celebra colecţia Louis Vuitton Foundation.

Vor mai expune, între alţii: Marius Bercea (prin parteneriat cu galeria de artă Blain Southern), Alex Mirutziu, Arantxa Echevarría, Ciprian Mureşan, Radu Cioca, Răzvan Boar, Şerban Savu, Vlad Nancă, Vlad Olariu.

Multiple practici artistice, de la pictură, grafică şi broderie, până la bandă desenată, instalaţii şi performance, vor fi dezvăluite publicului care va fi invitat să ia parte la actul creaţiei, chiar pe scenă.

"Expoziţia platformă din Art Safari Bucureşti este o invitaţie pentru public de a păşi în procesul creaţiei artistice şi de-l experimenta din interior. Obiectivul meu este să desenez o hartă a creaţiei artistice româneşti contemporane, fără a pretinde că arăt tot, şi de a ridica întrebări, mai degrabă decât a oferi răspunsuri. Mă bucură faptul că putem expune şi artă românească de peste hotare, prin parteneriatul cu Louis Vuitton Fondation, şi că timp de 10 zile publicul va avea acces la lucrări de artă create de români, din colecţii internaţionale, sau chiar lucrări create special pentru acest eveniment. Vă invit în safari!”, spunea Hervé Mikaeloff, curator Louis Vuitton Fondation, Paris. 

Cea de-a cincea ediţie Art Safari Bucureşti se va desfăşura într-un pavilion expoziţional modern, adus pentru prima dată în România cu ocazia acestui eveniment.

Muzeul temporar Art Safari Bucureşti va găzdui lucrări de artă de patrimoniu şi contemporană, românească şi internaţională, inclusiv lucrări de performance. Constantin Brâncuşi, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Adrian Ghenie şi Mircea Cantor sunt cele mai importante nume care semnează opere expuse în pavilion.

Biletele pot fi achiziţionate pe www.artsafari.ro sau direct în cadrul evenimentului. Program: zilnic, între orele 12.00-21.00, cu excepţia sâmbetelor - 12.00-24.00.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.