Creatorul de modă francez Jean-Paul Gaultier va colabora cu Nile Rodgers pentru spectacolul său autobiografic, care va avea premiera pe 2 octombrie, în Paris, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul „Fashion Freak Show”, pe care designerul l-a anunţat încă de anul trecut, este un mix între o defilare de modă şi un musical. În cadrul acestui show vor fi prezentate cele mai cunoscute creaţii ale lui Gaultier, precum şi noi ţinute, iar viaţa designerului va fi povestită de actori, modele şi de un cântăreţ care va interpreta live. De muzică se va ocupa artistul Nile Rodgers.

„(Nile Rodgers, n.r.) este parte din viaţa mea. Toată lumea îi iubeşte cântecele, a dansat pe ele şi s-a îndrăgostit de cineva datorită muzicii lui”, a spus Gaultier, în vârstă de 66 de ani.  

Rodgers a spus că din show vor face parte atât cântece noi, cât şi melodii clasice. Muzicianul a precizat că plănuieşte să adapteze unele dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, care să sublinieze anumite părţi din show-ul care va avea loc la sala de cabaret Folies Bergère.

Gaultier a fost implicat de-a lungul timpului în lumea muzicală. În 1989, el a înregistrat melodia dance „How to Do That”. Însă, cea mai importantă influenţă a sa în muzică a venit prin intermediul colaborării sale cu Madonna. El a creat unele dintre cele mai cunoscute articole pentru turneul „Blond Ambition” al cântăreţei, din 1990, inclusiv corsetul auriu pe care artista l-a purtat atunci când a interpretat „Like a Virgin”, un cântec produs de Rodgers.

Jean-Paul Gaultier, care a creat articole vestimentare şi pentru Beyonce, Kylie Minogue, Lady Gaga şi Rihanna, precum şi pentru multe personalităţi de la Hollywood, a impresionat în lumea modei neţinând cont de rolurile de gen tradiţionale.

„Nu mă gândesc la modă ca la o artă. Moda ar trebui să fie superficială. Este adevărat că te poţi exprima puţin prin intermediul modei şi poţi transmite mesaje, dar nu este ca muzica, care te pătrunde. Muzica este ceva foarte frumos şi reprezintă o nevoie, cum este aceea de a mânca”, a spus Gaultier.

„Fashion Freak Show" este programat să se desfăşoare până în luna aprilie. Rodgers a spus că se gândeşte să aducă modificări spectacolului frecvent şi că poate vizualiza crearea unei versiuni televizate a acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.