La cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (6-17 iulie) este aşteptat momentul în care actriţa Catherine Deneuve va urca scările Palais des Festivals, întoarcerea lui Sean Penn şi fimul biografic ale actorului american Val Kilmer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este probabil cea mai aşteptată apariţie, la un an şi jumătate de la accidentul vascular, catherine Deneuve, 77 de ani, îşi va face apariţia pe Croazetă, şi la 57 de ani de la "Umbrelele din Cherbourg" de Jacques Demy (1964), care a câştigat Palme d'Or, scrie AFP. 

Obişnuită a festivalului - ultima apariţie a fost în 2019 când i-a înmânat Palme d'Or sud-coreeanului Bong Joon-ho pentru filmul său "Parasite" - emblematica actriţă franceză cu 140 de filme în carieră, care nu a fost niciodată premiată la Cannes, este pe afişul filmului lui Emmanuelle Bercot "De son vivant" (prezentat în afara competiţiei).

De asemenea, Sean Penn, 60 de ani, revine la Cannes cu "Flag Day", în cursa pentru Palme d'Or.

Jane Birkin şi fiica sa Charlotte Gaisbourg sunt aşteptate pe Croazetă pentru proiecţia documentarului "Jane par Charlotte", semnat de Charlotte Gainsbourg. Acest proiect de familie, început acum trei ani, şi care are ambiţia de a povesti despre britanica preferată de francezi, este lansat într-un an special: când se împlinesc 30 de ani de la moartea lui Serge Gainsbourg, a cărei muză şi ambasadoare a fost. Filmările au avut loc în timpul concertelor cântăreţei. 

Proiecţie "Val" (în afara competiţiei), film consacrat actorului american Val Kilmer, cunoscut în special pentru rolurile din "Top Gun" (1986) şi Jim Morrison din filmul lui Oliver Stone "The Doors" (1991), se anunţă un alt moment puternic al festivalului. 

Acest film biografic, regizat de Ting Poo şi Leo Scott, doi cineaşti puţin cunoscuţi marelui public, povesteşte lupta actorului cu cancerul de gât. Vindecat, actorul în vârstă de 61 de ani, care nu va fi prezent la Cannes, se pregăteşte să revină în continuarea "Top Gun", "Maverick", a cărui lansare este prevăzută în toamnă.

Un film special, cel al americanului Wes Anderson, "The French Dispatch", în cursa pentru Palme d'Or, ar putea răspunde exigenţelor de la Cannes în ceea ce priveşte prezenţa celebrităţilor. Filmat în Franţa, filmul regizorului Anderson are o distribuţie de staruri: Adrien Brody, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Léa Seydoux, Mathieu Amalric, Thimothée Chalamet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.