Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Muzeul Amintirilor din Comunism a pregătit o serie de activităţi distractive, jocuri şi ateliere de creaţie, precum şi o expoziţie temporară cu jucăriile pe care le aveau părinţii în copilărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei mici vor putea confecţiona o jucărie aşa cum făceau şi părinţii lor, se vor juca cele mai cunoscute jocuri de societate şi cele mai antrenante jocuri de exterior, vor descoperi diafilmele şi desenele pe care părinţii lor le adorau, vor asculta poveşti la pick-up şi vor putea gusta „sandvişul şcolarului” pe care cei mari îl aveau la pachet când se duceau la şcoală, anunţă organizatorii.

Adulţii sunt invitaţi şi ei să ia parte la distracţie alături de copii, să joace din nou Frunza sau Nu te supăra frate, să împartă o savarină ca pe vremuri, dar şi să facă o vizită muzeului şi să revadă obiectele dragi şi cum era amenajată camera lor în anii comunismului, să răsfoiască abecedarul sau cărţile pe care fiecare dintre ei le-a avut în copilărie.

Program

De la ora 10:00 la ora 18:00, muzeul îşi deschide porţile şi îi aşteaptă pe copii şi pe adulţi la următoarele activităţi:


• Ateliere de confecţionat păpuşi: Cum oferta de jucării era foarte limitată, părinţii şi copiii trebuiau să dea dovadă de multă ingeniozitate şi să îşi facă propriile jucării. Hai şi tu să îţi testezi creativitatea şi să realizezi o păpuşă frumoasă din lucruri banale: beţe, cârpe sau frunze.
• Ateliere de colorat. Desenează şi colorează eroii preferaţi din revistele care ţi-au marcat copilăria. Mai ţii minte ce culori are Pif?
• Jocuri ale copilăriei: Pe când nu aveam decât 10 minute de desene animate, petreceam ore întregi cu jocuri de societate. Cele mai distractive jocuri de masă te aşteaptă să le încerci: Piticot, Şapte Scări, Maroco, Nu te supăra frate şi multe altele.
• Sala media se deschide pentru copii cu cele mai apreciate desene animate ale perioadei, cu diafilme, diapozitive şi poveştile la pick-up pe care le ascultau părinţii de sute de ori. S-ar putea să descoperi că încă le ştiu pe de rost
• Jocuri de exterior: Provoacă-ţi părinţii să joace cu tine toate jocurile pe care le iubeau: Prinselea, Elasticul, Baba Oarba, Coarda, Melcul, Păsărică mută-ţi cuibul, sau să deseneze pe asfalt şi să vă întreceţi la Şotron sau la X şi O
• Încearcă gustul copilăriei în comunism la cafeneaua muzeului. Vezi cum era Brifcorul pe care îl beau toţi copiii, încearcă o savarină sau o amandină şi descoperă sandvişurile celebre în comunism.

Pe lângă activităţile dedicate copiilor din această zi, MAdC deschide expoziţia temporară cu cele mai frumoase jucării din comunism. La fel cum era cu mobila, cărţile sau hainele, şi când venea vorba despre jucării, toţi copiii le aveau pe aceleaşi.

Timp de o lună, la cafeneaua muzeului, vor fi expuse jucăriile care au compus universul copilăriei noastre, de la cei mai mici soldăţei de plastic, la celebra maşină în care dădeai ture în parc, spre invidia tuturor.

Preţ adult: 35lei, preţ copil: 25 lei. Preţul include participarea la toate atelierele şi jocurile din interior şi din exterior, precum şi biletul de vizitare a muzeului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.