Dawn Hudson, CEO-ul Academiei americane de film, a anunţat că se va retrage din funcţie odată cu încheierea actualului mandat, în 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hudson ocupă funcţia de CEO din 2011 şi va renunţa la post când contractul ei se va încheia, în mai 2023, citează Variety.

Academia, care acordă anual premiile Oscar, a anunţat că în curând va începe căutarea unui succesor şi că ea va avea „un rol vital în tranziţie”.

„După mai mult de zece ani şi inaugurarea cu succes a muzeului nostru, am decis ca, atunci când mandatul acesta se va încheia, să explorez alte oportunităţi şi aventuri, deşi aceasta va fi greu de depăşit”, a transmis Hudson. „Am reuşit împreună atât de multe lucruri care au fost foarte importante pentru mine - angajamentul nostru continuu pentru reprezentare şi incluziune; transformarea Academiei într-o instituţie globală sofisticată din punct de vedere digital; crearea primului muzeu din lume dedicat filmului care va fi destinaţia cinefililor decenii de acum”.

Ea a punctat că a stabilit cu guvernatorii Academiei, de comun acord, ca tranziţia pentru o nouă conducere să fie una fără sincope. 

Vestea plecării lui Hudson vine după deschiderea, în septembrie, a muzeului Academiei, în dezvoltarea căruia ea a jucat un rol important.

Din postura de CEO, ea supervizează echipa Academiei de 450 de persoane din Los Angeles, New York şi Londra, operaţiuni şi comunicare, inclusiv premii, marketing, finanţe şi tehnologie, dar şi Academy Foundation, care include iniţiative educative şi granturi, Margaret Herrick Library şi Academy Film Archive.

Sub conducerea ei, AMPAS a făcut eforturi pentru a spori diversitatea, incluziunea şi reprezentarea în rândul membrilor, conducerii şi echipei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.